Elon Musk face aluzie la un termen limită pentru un mod “complet de şofat autonom” care va sosi pe maşinile Tesla

0
553

Zilele trecute am văzut cu toţii cât poate fi de periculos un automobil Tesla lăsat pe Autopilot în condiţii neadecvate de drum. Acum cineva l-a întrebat pe Elon Musk pe Twitter când trecem la următorul nivel de autonomie, iar oficialul a avut imediat un răspuns.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba despre funcţia Full Self Driving, care ar avea o valoare foarte mare, permiţând posesorului maşinii să genereze venituri impresionante prin Tesla Network Taxi Service. Maşinile Tesla rulează autonom destul de OK pe autostrăzi, dar în oraşe se complică lucrurile, crescând numărul de variabile. Chiar şi când toate testele vor fi trecute, apare etapa legislaţiei şi lobby-ul pentru a convinge autorităţile să lase maşinile să se conducă singure pe străzi.

Musk promisese că Tesla Network ar sosi în acest an, dar nimic nu e bătut în cuie, mai ales că Tesla are o reputaţie de a rata deadline-urile. Autopilot şi Smart Summon sunt singurele funcţii de condus autonom pe care le au maşinile Tesla. Una îi permite vehiculului să ruleze de unul singur pe autostradă, iar Smart Summon se ocupă cu condusul autonom la viteze scăzute în parcări. Ce înseamnă totuşi “Feature Complete Driving”? Musk detalia asta la ultima conferinţa de presă Tesla despre veniturile companiei.

E vorba despre abilitatea maşinii de a se conduce de la locuinţa unei persoane până la locul său de muncă, fără intervenţii. Va fi supervizată, dar va face 90% din acţiuni singură. Înainte de lansare vom avea şi un program de alpha, beta testing, dar şi Early Access pentru anumiţi utilizatori. Recent am aflat şi că maşinile Tesla vor putea “vorbi” cu vandalii şi cu pietonii, gonindu-i, respectiv zorindu-i sau avertizându-i că s-a făcut roşu pentru ei.

Deja începe să sune a Knight Rider şi KITT şi aş paria că o să şi aibă celebra voce.