Playstation 5 ar putea fi de 8 ori mai rapid decât PS4 Pro

0
1076

În ultima lună a avut loc o mega scăpare legată de consola Playstation 5, care a avut asociată o dată de lansare, 2020. Am aflat și ce GPU ar putea fi la interior, că putem primi 24 GB stocare și că trecem la SSD. Azi descoperim și o comparație între performanța lui PS5 și cea a lui PS4 Pro.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

PS4 Pro este la ora actuală singura consolă cu suport VR, iar PS5 ar urma să fie și mai puternică. Ar promite o experiență fără deconectări, fără stutter și loading. Aparent noile scăpări ar proveni chiar de la CEO-ul Sony, Kazuo Hirai. O parte din prezentarea sa video pentru Playstation 5 se poate vedea mai jos.

Aflăm că acolo unde PS4 Pro avea nevoie de 8 secunde pentru a randa o scenă, PS5 face asta în doar o secundă. Hirai ar fi declarat și că noua consolă va oferi o experiență de gaming “oricând și oriunde, fără deconectări”. Asta înseamnă că am putea avea și o latură portabila a acestui device, ca un soi de rival pentru Nintendo Switch.

Probabil că se referea mai degrabă la faptul că având SSD nu vei mai avea lag nicăieri în jocuri, chiar și când ai de încărcat medii uriașe ca în Red Dead Redemption.

Rămâne de văzut și ce variantă de platformă AMD Zen va pune jucăria în mișcare. Dacă debutul din 2020 e real, atunci ar trebui să se întâmple mai spre final de an.