Alternativa Huawei pentru Android-ul Google ar putea sosi la toamnă, cu compatibilitate cu aplicații Android

0
946

Va informam în această săptămână că Huawei ar pregăti propriul sistem de operare, alternativă la Android, ca urmare a blocării accesului său la Google Services/Google Play. Au început să apăra deja detaliile despre acest OS, care ar putea sosi la toamnă cu numele de Hongmeng.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

De asemenea vă reamintesc că totul a pornit de la faptul că președintele Donald Trump a pus Huawei pe o listă neagră, blocându-i accesul la parteneriate hardware și software cu firme din SUA. Huawei ar fi lucrat la un sistem de operare de rezervă din 2012 încoace, dar fără a dezvălui vreun detaliu despre el.

Conform publicației chineze Caijing, Richard Yu, CEO al Huawei Consumer Business Group ar fi dezvăluit câteva detalii despre noul OS. Acesta ar urma să vina la toamnă sau cel târziu în 2020 și va ajunge pe telefoanele, tabletele și purtabilele companiei, dar și pe televizoare. Va fi compatibil cu toate aplicațiile Android și există și posibilitatea de recompilare pentru a crește performanța.

Toată lumea credea că vom primi un OS Huawei bazat pe AOSP și atât. Lucrurile nu sunt atât de simple totuși, pentru că Huawei trebuie să evite încălcarea de copyright-uri. Suportul pentru aplicații Android e important, pentru că OS-urile alternative ca Tizen nu suportă așa ceva de exemplu.

Alte surse, precum publicația The Information scriu că proiectul e departe de a fi gata și este cunoscut ca “Project Z” la nivel intern. Ideea cu aplicații Android compatibile ar putea pica.