PlayStation 4 primeşte o actualizare care aduce suport pentru gaming remote pe toate telefoanele

1
1496

Una dintre cele mai bine vândute console de jocuri de pe glob, PlayStation 4 e pe cale să primească o actualizare importantă de software. Va trece la versiunea 7.0 de firmware care aduce suport pentru party-uri de 16 jucători şi Remote Play pe toate telefoanele Android.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Remote Play este o funcţie care îţi permite să primeşti pe telefonul tău cu Android sau iOS un flux video cu jocul de pe consolă, pe care poţi suprapune butoane virtuale de control. Acum toate telefoanele cu Android 5.0 sau versiuni mai noi vor primi suport. Veţi putea şi să folosiţi controllerele Dualshock 4 via Bluetooth pe terminale iOS, Android şi chiar pe Mac.

Funcţia Party evoluează, dublând numărul de participanţi la o sesiune de joc, de la 8 la 16. Sony a umblat şi la conectivitate şi la calitatea audio, crescând accesibilitatea cu ajutorul unei funcţii de transcriere a chatului. Practic toate discuţiile din Party sunt convertite în text şi vor fi redate de o voce robotică via aplicaţia PS4 Second Screen.

Ceva de gen am văzut şi printre opţiunile de streaming din zona Broadcasting. Revenind puţin la suportul pentru joystickuri Dualshock 4, aici cerinţele sunt ceva mai pretenţioase: trebuie să aveţi terminale cu Android 10, iOS 13 sau iPadOS, eventual un Mac cu macOS Catalina. Actualizarea vine în valuri, deci e posibil să avem câteva zeci de ore de aşteptat.