Maşinile Tesla primesc flatulenţe şi behăituri ca sunete de claxon printr-o actualizare

0
1539

Cine nu şi-ar dori ca maşina pe care a plătit 100.000 de euro să facă sunete de capră sau flatulenţe? Aparent asta crede Elon Musk că vrem, pregătind o actualizare pentru maşinile Tesla care aduce sunete de animale şi alte ciudăţenii ca opţiuni de claxon.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Deja auzisem că e obligatoriu ca maşinile electrice să facă un zgomot specific când rulează pe stradă, pentru a nu mai fi atât de silenţioase şi a nu risca să îi accidenteze pe nevăzători. Acum Musk afirmă că Tesla vrea să le permită posesorilor de automobile electrice să îşi personalizeze claxonul şi alte sunete făcute de maşină. Cum Musk e pus pe farse şi şotii, va include şi sunete de flatulenţe.

E interesant că sunt acum 2 mişcări în piaţa auto: cea care insistă să fie vehicule electrice mai zgomotoase şi cea anti poluare fonică. Tesla nu e la prima ispravă jucăuşă, pentru că avea şi un easter egg în softul maşinilor sale, care făcea fix sunetele de gaze intestinale. Mai interesantă mi se pare promisiunea unui claxon emis din spatele maşinii, util când ieşi cu spatele din parcare.

În plus, sunt şanse să putem personaliza propriile sunete şi să le uploadăm pe cele dorite, precum, să zicem discursul Greţei Thunberg. Tesla a inclus între timp în versiunea 10 de firmware sunetul clasic “coconut” din filmele “Monthy Python” redat atunci când activezi funcţia Smart Summon. Ca să ştiţi cum stăm cu reglementările, cine vrea să vândă maşini electrice din septembrie 2020 va fi obligat să pună un emiţător de zgomot artificial la bord, activat când viteza scade sub 50 km/h. Tesla a început să lucreze deja la asta pe Model 3.