Pictionaire: intersectia dintre fizic si digital via Microsoft Surface

0
591

Cercetatorii de la Microsoft si Universitatea din California au reusit sa dezvolte un computer touch care poate digitaliza obiecte fizice plasate pe suprafata touch si efectueaza si procesul invers, adica proiecteaza obiecte digitale pe cele fizice. Sistemul este similar cu Microsoft Surface, dar vine cu recunoastere vizuala si interactiune cu obiecte fizice, dupa cum puteti vedea in acest clip:

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aparent, noul Surface va folosi un ecran de 1.8 metri lungime, plasat sub o camera si un proiector montate pe tavan, care vor “citi” si raspunde la obiectele plasate pe ecran. Spre exemplu, daca puneti un caiet cu paginile deschise pe acest nou Surface, camera de deasupra il va recunoaste si va permite computerului sa ii urmareasca pozitia.

Apoi va fi proiectata o copie digitala a sa si chiar transportata imaginea copiata pe un alt caiet, dand o noua definitie ideii de copy/paste. Acest concept ar putea permite in sfarsit scrisului de mana sa se intalneasca cu inputul digital, granitele dintre cele 2 fiind mai fine ca niciodata.

[via gottabemobile]