Panasonic va produce aparate foto profesioniste, integrate în seria GF

0
638

Panasonic a anunţat ieri intenţia de a despărţi seria de aparate foto GF într-o secţiune pentru profesionişti şi una de aparate mai modeste. Şi asta în vreme ce noul model Lumix GF3 se pregăteşte să ia cu asalt piaţa, fiind tentant atât pentru profesionişti cât şi pentru începători.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

La ora actuală nu avem un urmaş real pentru GF1, deoarece Panasonic s-a ocupat mai degrabă de succesorul lui GH2. În acest caz se cere o actualizare de specificaţii pentru utilizatorii mai pretenţioşi, iar noua camera digitală va trebui să includă şi o cătare electronică mai bună şi o rată de refresh actualizată, ambele puncte slabe ale modelelor precedente.

Seria GF a pornit la drum cu GF1, o variantă miniaturizată de camere performante cu corpuri de mari dimensiuni. GF2 a înlăturat din componentele hadware (butonul rotativ pentru moduri, butonul pentru auto expunere), trecând la controlul prin interfaţă touch. GF3 simplifică şi mai mult situaţia, semănând cu o cameră din segmentul point and shoot şi implementând o interfa?ă touch.