Panasonic Lumix S1H este un nou aparat foto mirrorless cu filmare 6K

2
1657

Panasonic continuă bătălia cu Nikon şi Canon, anunţând propriul aparat foto full frame mirrorless, modelul Lumix S1H. Acesta este gândit mai degrabă pentru creatorii de conţinuturi video, mai ales că e capabil să filmeze la rezoluţie 6K. Vine cu un aspect ratio inedit, de 3:2 şi avem extra detalii despre el mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cei care nu sunt mulţumiţi de filmare 6K în 3:2, pot face trecerea la 5.9K în 16:9 la 30 FPS. Camera oferă şi 14+ stop-uri de dynamic range şi vine şi cu suport V-Log şi V-Gamut. Toate acestea o fac un rival redutabil pentru aparatele high end Sony mirrorless de pe piaţă. Având în vedere apartenenţa la Seria S, asta înseamnă că vom avea şi compatibilitate cu obiectivele Seria S.

S1H este practic o versiune regândită de Lumix S1, care a debutat la Photokina anul trecut. Filmarea 5.9 sau 6K are şi avantajul care poate fi transformată în 4K prin cropping, păstrând doar partea utilă din cadru. Se poate aplica şi stabilizare video în imagine fără a pierde din calitate. Din ce am înţeles noul dispozitiv e încă în faza de prototip, deci mai e de lucru. Ştim că are şi filmare 4K DCI şi UHD 4:2:2 la 10 bit 60p, mod anamorfic 4:3 şi nu are vreo limita de înregistrare. Încă nu ştim ce senzor se află la interior, dar e posibil să fie acelaşi full frame de 24.2 MP MOS, la pachet cu Venus Engine de pe S1.

S1H ar urma să coste în jur de 4000 de dolari, deci va fi destul de prohibitiv. Va începe să ajungă la retaileri şi în magazinele de specialitate din toamna acestui an.