LG începe să vândă primul televizor OLED 8K, modelul 88Z9; Iată detalii!

0
1370

LG Electronics a anunţat în această săptămână punerea în vânzare a primului televizor OLED 8K din lume, modelul 88Z9. Precomenzile pentru acest TV de 88 inch au început în Coreea de Sud în această săptămână.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Produsul va ajunge în Europa din al treilea trimestru al acestui an. Televizorul OLED 8K de la LG este cel mai mare model de până acum şi vine cu un panou avansat, care utilizează peste 33.000.000 de pixeli auto-emitenţi, care formează o imagine de calitate specifică OLED. Asta înseamnă culori foarte vii, unghiuri largi de vizualizare, rata de contrast infinită şi negru adânc şi real.

Ni se promite o claritate excepţională, iar rezoluţia reală este 7680 x 4320 pixeli, de 16 ori numărul de pixeli faţă de Full HD şi de 4 ori faţă de 4K. Contribuind la performanţa acestui panou avem generaţia a doua de procesoare inteligente Alpha 9 Gen 2 8K. Procesorul creşte calitatea imaginii, dar şi a sunetului, folosind tehnologie deep learning şi oferind acces la o bază extinsă de informaţii vizuale.

Există şi suport pentru upscaling eficient spre 8K şi îmbunătăţirea reducerii artefactelor (în 6 paşi acum faţă de cei 4 de la varianta 4K). Procesorul are şi rolul de a analiza condiţiile ambientale, oferind nivelul optim de luminozitate a ecranului. La acustică avem un algoritm inteligent, care poate mixa sunetul pe două canale, pentru a oferi un suround 5.1 virtual convingător.

Avem şi tehnologie Dolby Atmos şi HDR aici, dar şi Dolby Vision, HDMI 2.1 şi se poate consuma conţinut 8K la 60 FPS pe acest TV. În România acest model ar trebui să ajungă pe final de an. Aşteptăm un preţ.