Samsung va lucra cu AMD la dezvoltarea de soluții grafice mobile (GPU) pentru smartphone-uri

0
863
Samsung

Primele zile de vară ne aduc vești interesante din industrie, astfel că aflăm detalii astăzi despre proaspătul parteneriat încheiat între AMD și Samsung. Colaborarea implică un contract multi-anual prin care cele două părți vor lucra la dezvoltarea de tehnologii și soluții grafice.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Apropo, această informație vine după ce anul trecut au existat destul de multe zvonuri referitoare la faptul că Samsung lucrează la un smartphone de gaming ce va utiliza propria soluție GPU. Acum ideea unui asemenea device sună realizabilă și aflați din rândurile de mai jos ce va aduce parteneriatul cu AMD pentru sud-coreeni.

În primul rând descoperim că Samsung va lucra împreună cu AMD la dezvoltarea și producerea de cipset-uri grafice mobile pentru smartphone-urile Samsung. Mai exact arhitectura grafică AMD Radeon (folosită în prezent cu succes pe PC-uri și console) va fi licențiată celor de la Samsung pentru utilizarea pe device-uri mobile.

Proprietatea intelectuală Radeon IP promite un consum ultra-redus de energie și performanță sporită, tehnologie ce va ajunge pe procesoarele SOC Exynos pe viitor. Vom avea astfel smartphone-uri mult mai puternice la capitolul procesare grafică și cu mai puțin consum totodată.