Noile mașini Google Street View vor rula pe străzile din România în această vară, pentru actualizarea imaginilor la 360 grade

0
1376
Google Street View

Prin intermediul unui comunicat de presă proaspăt ajuns în inbox-ul nostru aflăm astăzi faptul că noile mașini Google Street View vor străbate România în această vară cu scopul de a actualiza imaginile din țara noastră disponibile în cadrul aplicației Google Maps.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Startul se dă din această lună și se va concentra pe cele mai importante orașe și zonele adiacente acestora după cum urmează: din București și Ilfov, Brașov și Valea Prahovei, Constanța și litoralul Mării Negre și până la Iași, Piatra Neamț, Cluj, Târgu Jiu, Timișoara și Arad.

În acest an imaginile vor fi preluate de mașini care utilizează cea mai recentă versiune de cameră pentru imagini la 360 grade, tehnologia utilizată permițând realizarea unor fotografii mai precise și calitative. Un număr de 5 astfel de mașini se vor afla în România în această vară iar cei interesați să descopere unde se află automobilele și ce zone din țară vor acoperi au la dispoziție acest link.

Google Street View

De asemenea alături de mașini, echipele Street View vor avea la dispoziție pentru preluarea de imagini și dispozitive trekker (rucsac pe care este montată camera Street View) ce vor fi folosite pentru fotografierea trotuarelor, zonelor pietonale, parcurilor și altor obiective publice unde mașinile nu au acces.

Dispozitivul va fi utilizat în următoarele orașe: București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Constanța, Galați, Brașov, Ploiești, Brăila, Oradea, Bacău, Arad, Pitești, Sibiu, Târgu-Mureș, Baia Mare, Buzău, Botoșani, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Piatra Neamț, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Jiu, Tulcea, Târgoviște, Bistrița, Reșița, Slatina, Focșani.

Google Street View

După cum bine știți, Street View este un serviciu prezent în Google Maps ce permite navigarea în 360 grade și descoperirea a mai mult de 85 de țări din toată lumea. În România serviciul a debutat în 2010, iar acoperirea la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012.

Atunci au fost preluate imagini de pe 40000 km de drumuri, 39 orașe și sute de obiective turistice. Extinderea Street View din România a continuat cu actualizarea de imagini din marile orașe și adăugarea de obiective turistice precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau fluviul Dunărea.

Vara trecută a avut loc cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România, când au fost preluate imagini de pe șoselele și drumurile care leagă localitățile. Tot
anul trecut, peste 1500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate.