Owl este o cameră inteligentă pentru bordul maşinii, cu câteva funcţii atractive

0
1658

Camerele care se ataşează pe parbriz sau bordul maşinii nu s-au schimbat prea mult în ultimii ani, dar cei de la Owl vor să schimbe paradigma şi percepţia. Compania vrea să facă pentru industria de “dashboad camera” ceea ce a făcut iPod-ul pentru playerele audio portabile. Hai să vedem despre ce e vorba.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Owl este un startup, dar unul cu mare ambiţie, mai ales că în spatele său stă şi Andy Hodge, unul dintre şefii Apple care s-au ocupat de proiectul iPod. Are experienţa lucrului la compania Dropcam şi acolo a intuit că un sistem similar cu camerele de securitate ar fi bun şi pe maşini. Ideea unei camere mici şi mereu conectată la cloud sună excelent, mai ales ca prevenţie contra spargerilor şi accidentelor.

Produsul se numeşte Owl Car Cam şi la prima vedere pare un device banal. Este mic şi compact, are ecran touch de 2.5 inch şi o cameră frontală de 4 MP, îndreptată spre şosea, plus încă una îndreptată spre interiorul maşinii. Camera frontală realizează captură video în 1440p, cu posibilitatea de zoom, atingând o imagine Full HD clară. Camera orientată spre maşină la interior capturează în HD.

Camera integrează multipli senzori care detectează automat spargerile şi accidentele, chiar şi când nu sunteţi lângă maşină. O funcţie foarte utilă este cea pe baza unui LED puternic, care iluminează zona şi sperie hoţii. Veţi putea şi “ţipa” la ei folosind un difuzor integrat. Gadgetul are conectivitate LTE integrată şi suport pentru backup al momentelor cheie via cloud pentru 24 ore de captură.

Veţi putea urmări tot ce se întâmplă în maşină, de pe ecranul telefonului şi aveţi şi comenzi vocale dedicate. Un produs de gen costă 349 dolari, cu un an de servicii LTE la pachet. Din 2019 preţul scade la 299 dolari, cu serviciu LTE de 10 dolari pe lună.