Oculus anunţă casca VR Rift S, cu ecrane LCD cu rezoluţie mai ridicată

0
517

Nu doar Google a anunţat ceva interesant la GDC 2019, dar şi Oculus. Pionierul zonei VR a prezentat Oculus Rift S, un headset VR cu ecrane LED cu rezoluţie mai ridicată, în dreptul fiecărui ochi.

Publicitate

Oculus a lucrat îndeaproape cu Lenovo pentru a îl perfecţiona pe Rift S la nivel de hardware. A contat imens feedback-ul de la comunitatea de gaming Lenovo Legion. Acum avem şi un singur cablu necesar, deci nu vă veţi mai încurca în cabluri. Ca şi modelul Quest, Oculus Rift S vine cu Oculus Insight, care permite monitorizarea şi cartografierea spaţiului din jurul tău.

Există şi suport Passthrough+, o funcţie nouă care îi permite headsetului să aibă rol de intermediar între lumea din jur, dar şi joc. Practic se combină ce vezi în headset şi ce vezi în realitate. Şi joystickurile au fost actualizate. Cea mai mare noutate este totuşi la capitolul display, cu panouri LED fast switch cu rezoluţie mai ridicată, de 2560 x 1440 pixeli.

Ecranele au refresh rate scăzut de la 90 Hz la 80 Hz. Produsul costă 399 euro şi va sosi pe piaţă în primăvară. Are nevoie de conexiune la PC pentru a opera. Puteţi să vă conectaţi propriile căşti în continuare, iar platforma de bază e aceeaşi ca la precedentul model. Şi dotările sunt la fel la nivel de cerinţe CPU şi GPU, iar la conectivitate avem DisplayPort, USB 3.0.