Intel va lansa generaţia 9 de procesoare (Seria H) pentru laptopuri până în iulie

0
892

GDC 2019 a fost evenimentul săptămânii, unul axat pe gaming şi care ne-a adus platforma Google Stadia. Acela nu a fost singurul debut sau anunţ, Intel participând la rândul său la eveniment. Compania a anunţat acolo că va lansa a noua generaţie de procesoare Intel Core Mobile Seria H în a doua jumătate a anului.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În acest lineup se va afla un CPU Intel Core i9 de generaţie nouă, iar noile modele sunt gândite pentru laptopuri de gaming. Noile chipseturi sunt bazate pe arhitectura Coffee Lake de 14 nm. Scopul principal al celor de la Intel este să ofere o autonomie crescută, chiar şi în faţa puterii de procesare. Simt presiunea de la Qualcomm, probabil, care oferă o optimizare excelentă a consumului.

E interesant că Intel a ales să nu ofere un upgrade pentru cipurile Whiskey Lake-U de 15 watt, ci mai degrabă pentru un Coffee Lake-H de 45 watt. Noile procesoare au grafică Intel Gen 11, care va fi inclusă pe seria Intel Ice Lake-U. Pe lângă modele Core i9, vom avea şi variante Core i5 şi i7 pentru laptopuri.

Intel a confirmat că noile cipuri vin cu suport Thunderbolt 3, memorie Intel Optane, WiFi 6 AX200 pentru latenţă scăzută şi gaming wireless. Intel promite o experienţă de gaming cu 11% mai bună în anumite titluri, editare video cu până la 34% mai rapidă şi suport îmbunătăţit pentru multitasking.