NVIDIA anunţă plăci video Quadro RTX cu până la 48 GB memorie, datorită noii arhitecturi Turing

1
1036

NVIDIA a prezentat astăzi noua arhitectură Turing pentru GPU-urile sale, care duce la nivelul următor puterea de procesare grafică. Plăcile bazate pe această tehnologie vor putea avea până la 48 GB memorie video.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Am aflat şi detalii despre procesoarele grafice care vor folosi această arhitectură. Turing mizează pe hardware RT Core dedicat, care are un rol în procesul de ray tracing, o tehnologie ce ajută la obţinerea de efecte de iluminare ultra realiste, dar e foarte solicitantă la consumul de resurse. NVIDIA a prezentat cu această ocazie şi Quadro RTX, primul GPU bazat pe Turing şi CEO-ul său afirmă că acesta e cel mai mare salt de performanţă de la debutul lui CUDA în 2006.

Evident vorbim despre putere de procesare gigantică aici, nu pentru utilizatorii de rând. Quadro RTX 8000 este flagshipul şi costă 10.000 de dolari. E pentru televiziuni, dezvoltatori de aplicaţii VR şi AR, plus alte industrii media, AI, robotică, recunoaşterea obiectelor. Această bestie vine cu un GPU cu 48 de GB memorie GDDR6, 4608 core-uri CUDA şi 576 core-uri Tensor.

NVIDIA afirmă că acest produs are capacitate de ray tracing de 10 gigarays pe secundă şi o performanţă generală de 16 teraflops. Se va folosi aici şi tehnologia NVIDIA NVLink pentru conectarea la multiple plăci şi există şi suport pentru noul standard VirtualLink, care permite conectarea la headseturi VR şi alimentarea lor printr-un singur cablu USB Type-C.

Noua gamă are de fapt 3 modele: NVIDIA Quadro RTX 5000, 6000 şi 8000, nici unul accesibil, dar tehnologia de pe ele va ajunge şi pe PC-urile noastre de gaming cândva în următorii ani.