Lenovo lansează laptopurile ThinkPad P1 şi P72, axate pe productivitate şi cu până la 128 GB RAM

0
1360

Lenovo a anunţat în această săptămână lansarea unor noi laptopuri axate pe productivitate. E vorba despre modelele Lenovo ThinkPad P1 şi P72, ambele cu dotări high end şi destinate zonei business. Acestea pot fi considerate de-a dreptul staţii de lucru mobile.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

ThinkPad P1 vine cu procesoare Intel de generaţie a opta Core şi variante Xeon, memorie ECC şi până la 64 GB stocare. Puteţi opta şi pentru cele mai noi plăci grafice Pro NVIDIA Quadro P1000 şi P2000. Există şi plusul unui ecran tactil 4K de 15 inch, care acoperă 100% din spectrul de culoare Adobe. Mai regăsim printre dotările lui ThinkPad P1 şi o cameră cu infraroşu, dar şi 4 TB stocare SSD.

Acest model mai vine şi cu o variantă de bază Full HD, iar pe partea de conectivitate avem două porturi USB 3.1, HDMI şi două porturi Thunderbolt Type-C. Există şi securitate biometrică (scanner de amprente) şi cititor de carduri SD 4 în 1. Corpul device-ului include fibră de carbon, un touchpad de sticlă şi e destul de subţire şi uşor.

Pe de altă parte staţia de lucru ThinkPad P72 e ideală pentru cei care muncesc în zone precum industria petrolieră şi a cea a gazelor, industria auto şi segmentul financiar. Acesta este un veritabil înlocuitor de desktop şi vine cu un display de 17 inch, placă grafică NVIDIA Quadro până la P5200 şi până la 6 TB stocare. RAM-ul ajunge la 128 GB şi avem aici memorie Intel Optane de 16 GB pentru a potenţa experienţa.

Lenovo ThinkPad P1 costă 1949 dolari, iar ThinkPad P72 1799 dolari. Ambele sosesc la final de lună în magazine.