Noul Mac Pro 2019 ar fi surprinzător de uşor de reparat, conform disecţiei iFixit

0
1659

Cu câteva zile în urmă am aflat că noul Mac Pro 2019 nu e deloc bun de răzătoare de brânză cheddar, iar acum descoperim şi cum stăm cu uşurinţa de reparare. Aceasta surprinde, conform celor de la iFixit, care i-au acordat nota 9 din 10 computerului ce ajunge şi la 52.000 de dolari.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În general iFixit dă note mici produselor Apple, unele ajungând şi la nota 1 sau zero chiar pentru Apple AirPods (note pentru cât de uşor se repară). Nici iPhone-urile şi Apple Watch nu stau mai bine. Computerul care costă de la 6000 de dolari în sus este mană cerească pentru cei care adoră să îşi bage nasul printre componente. Aflăm că are sloturi PCie gârlă şi un RAM modular care nu e sudat de placa de bază. iFixit a făcut şi câteva recomandări în clipul dedicat pentru dezasamblarea produsului.

iFixit a lăudat şi deciziile Apple de a adopta socketuri conforme cu industria şi nu vreun standard proprietar. Şi interfeţele sunt tot unele stock. În plus, Apple a făcut publice schiţele şi instrucţiunile de reparaţie ale produsului. Singurul loc unde se pierd puncte ar fi stocarea flash proprietară. Chiar dacă aceasta se poate înlocui de către utilizator, el trebuie să cumpere nişte componente custom de la Apple.

În plus, dacă vrei să schimbi ceva la acest monstru şi nu iei de la distribuitorii Apple, o să plăteşti o grămadă de bani. Sursa şi ventilatoarele sunt surprinzător de uşor de scos şi înlocuit. Şi procesorul ar putea da ceva bătăi de cap la înlocuire, fiind ascuns sub un heat sink uriaş şi securizat cu şuruburi aproape invizibile T15 Torx.

Ca să vă faceţi o idee de ce ne impresionează scorul de 9 din 10 pentru uşurinţă de reparare, noul MacBook Pro de 16 inch are doar nota 1. El a avut de suferit pentru că are multe componente lipite sau sudate.