Google elimină extensiile AVG și Avast din Chrome Web Store; Iată de ce!

0
918
Chrome

După cum probabil știți, browser-ul Chrome are și un magazin dedicat de extensii și teme, store unde găsim și soluții din partea producătorilor de antiviruși. Deși utile la prima vedere, se pare că în realitate extensii ca Avast și AVG făceau și alte acțiuni precum colectarea de date de la utilizatori.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Descoperirea în cauză a fost făcută la începutul acestei luni și browserele Mozilla și Opera au acționat rapid pentru a dezactiva/elimina extensiile cu pricina din magazinele de aplicații dedicate. Nu la fel de rapid s-a mișcat Google care iată abia acum decide să ia măsurile necesare.

Astăzi marele G optează pentru eliminarea completă a extensiilor Avast și AVG din magazinul Chrome Web Store, soluții acum indisponibile utilizatorilor. Nu le veți mai găsi nici dacă le căutați în zona dedicată și momentan Google a decis să nu comenteze pe seama subiectului.

Cu toate acestea Google ar fi de acord cu descoperirile făcute de către dezvoltatorul Wladimiri Palant care a descoperit problema cu cele două extensii. Acestea urmăreau comportamentul utilizatorilor pe web și datele colectate includeau numărul de tab-uri deschise, site-urile vizitate, dar și timpul de accesare sau momentele de vizitare a acestora.