Nokia (re)intră pe piaţa televizoarelor, cu modele inteligente cu acustică JBL

0
2368

După Xiaomi, OnePlus şi Motorola, acum şi Nokia intră pe piaţa televizoarelor inteligente. De fapt termenul corect este “reintră”, pentru că finlandezii au mai produs televizoare cu decenii în urmă. De această dată noile modele sunt produse în India şi au acustică JBL.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Smart TV-urile Nokia iau fiinţă printr-un parteneriat între Nokia şi uriaşul retailer indian Flipkart. Practic brandul Nokia a fost licenţiat acestui “Amazon al Indiei”. Nokia producea televizoare la mijloc de ani ’90, dar a renunţat la ele până la începutul de mileniu. Nu ştim mare lucru despre noile modele, în afara sonorizării JBL/Harman.

Televizor Nokia din anii ’90:

Nokia şi partenerii săi trebuie să aibă grijă cu smart TV-ul viitor, după ce OnePlus a intrat pe această piaţă şi a fost primită cu recenzii modeste pentru primele modele. Ar trebui menţionat şi că Flipkart are un parteneriat similar cu Motorola, pentru a produce televizoare inteligente în India. Acelea se numesc Motorola TV şi sunt deja disponibile în magazinele indiene la sub 200 de euro.

Dacă ar fi să fac predicţii pentru TV-urile Nokia, aş paria pe diagonale de 46, 50 inch, până la 65 inch, rezoluţii FHD şi 4K, eventual şi Android TV la bord. Probabil vor avea şi WiFi şi Ethernet, evident acces la aplicaţii şi jocuri, eventual şi suport HDR. Le aşteptăm şi în Europa acum.