Noile procesoare Intel Tiger Lake vor fi anunțate pe 2 septembrie și ar fi mai puternice decât soluțiile AMD Ryzen

0
1383
Intel Tiger Lake

Chiar la început de săptămână avem parte de o veste importantă, aceea că seria de procesoare Intel Tiger Lake (11th Gen) va debuta oficial pe 2 septembrie. Data lansării a fost dezvăluită din greșeală de către Intel chiar pe site-ul Investors Relations aici, fiind menționat un eveniment virtual de lansare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aceste noi procesoare sunt așteptate să livreze un boost semnificativ la nivel de performanță comparativ cu generația anterioară și chiar să depășească soluțiile AMD Ryzen. Există și câteva benchmark-uri scăpate pe web, unul pentru procesorul quad-core Intel Core i7-1165G7 cu 8 thread-uri, frecvență de bază de 2.8 GHz și boost de 4.7 GHz.

Intel Tiger Lake

Procesorul în cauză al celor de la Intel ar depăși cu 20% soluția AMD Ryzen 7 4800 în testele single-threaded. Vom avea și grafică Gen 12 Xe de la care așteptăm de asemenea un boost de performanță. Un benchmark arată că performanța soluției grafice integrate pe i7-1165G7 este peste ce livrează placa grafică GeForce MX350.

Seria Intel Tiger Lake a avut parte de un preview la CES 2020, atunci când aflam despre creșteri importante la performanță, îmbunătățiri AI și un salt spectaculos la nivel de performanță grafică. Primele laptop-uri bazate pe Tiger Lake se vor lansa pe finalul acestui an.