Noile iconuri moderne Microsoft au început să apară în Windows 10 (Insider)

0
3510

De ceva vreme Microsoft a început să marşeze tot mai mult pe ideea lui “Fluent Design”. Alternativă la Material Design de la Google şi Skeumorphic Design de la Apple, aceasta este un limbaj de design impus inclusiv pe aplicaţiile de pe Android. Acum ar începe să se reflecte şi în cele mai noi iconuri din Windows 10.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În decembrie Microsoft anunţa că a început să lucreze la un design nou pentru peste 100 de iconuri de aplicaţii din Windows. Practic toate iconurile au fost regândite, iar acum compania din Redmond e gata să le pună la dispoziţie pentru publicul de masă. Utilizatorul Reddit u/MSFTBear a descoperit că Microsoft a început să ofere acele iconuri cu design nou şi le-a găsit în taskbar-ul lui Windows 10. Ele sunt bazate pe Microsoft Fleunt Design şi apar doar în taskbar.

Trebuie spus şi că doar un Windows Insider are acces la aşa ceva, dacă rulează cel mai nou Insider Build. Şi nici măcar dacă eşti Insider nu ai garanţia că vei primi noile iconuri. Logo-ul Windows Start rămâne neschimbat, apropo. Credem că în maxim 2 săptămâni toţi Insiderii ar trebui să primească noua abordare. Microsoft strânge feedback cu privire la aceste modificări şi va realiza şi alte schimbări dacă e cazul. Mi se pare că noile iconuri sunt în linie cu ce vedem în custom UI-urile de pe Android.

Sunt mai pragmatice, cu culori mai vii, dar nu şi glossy, ci mai mult mate. Există o separare, o lipsă de chenare de fundal şi o transparenţă similară cu vedem în One UI şi EMUI în ultima vreme. Între timp au apărut şi informaţii că Microsoft vrea să aducă Fluent Deign în noul browser Edge bazat pe Chromium.