Nikon lucrează la un nou aparat foto mirrorless în ritm foarte rapid

0
961

Ştiam de ceva vreme ca Nikon pregăteşte un aparat foto mirrorless de generaţie nouă şi chiar dacă acesta nu e chiar o premieră, ar trebui să fie un rival pe măsură produselor de la Sony sau Fujifilm. Se pare că producătorul japonez ar fi accelerat dezvoltarea noului său aparat, conform insiderilor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cele mai noi zvonuri indică faptul că Nikon lucrează la un mirrorless complet nou, care ar urma să fie mai puternic decât produsele rivale. Informaţiile vin chiar din Japonia şi este citată o evoluţie deosebită a produsului, care ar putea chiar vedea lumina zilei în acest an.

Camera va fi lansată în cadrul anului fiscal Nikon, care acoperă perioada până în martie 2019. Se discută în culise despre o “expoziţie de anvergură peste mări”, probabil Photokina 2018. Recent am aflat şi că Fujifilm X-T3 ar urma să vină tot acolo. La începutul acestui an aflam că acest aparat nou de la Nikon ar urma să vină cu un nou tip de Z-Mount. Acesta este un mecanism de ataşare gândit pentru camerele foto mirrorless full frame şi cu diametru extern de 49 mm.

Distanţa focală flange este de 16 mm. Ca idee un Nikon F-mount are diametru extern de 14 mm şi distanţa focală flange de 46.5 mm.