Boxa inteligentă cu ecran de la Google va fi de fapt realizată de Nest

0
995

În luna februarie a acestui an Google integra în mod definitiv echipa celor de la Nest în organigramă şi începea noi proiecte cu ajutorul său. De atunci se pare că lucrurile au evoluat, iar Nest a primit proiecte cu adevărat importante, precum cel de boxă inteligentă cu ecran.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Indicii apar sub forma unor postări de joburi, care indică foarte clar că Nest pregăteşte ceva mai mult decât un termostat sau camera IP. Nest în general se ocupă cu termostaturi, camere şi sonerii smart. De această dată i s-a dat taskul de a contracara acea boxă cu ecran de la Facebook, care se tot zvonea, plus Amazon Echo Show. Ştim că Google vrea să ducă Home şi Google Assistant la nivelul următor şi ar face asta cu ajutorul produsului cel nou.

Numele de Google Home Smart Display a apărut în câteva scăpări în ultima lună. Echipele hardware Google şi Nest s-au îmbinat în ultima lună şi pregătesc proiecte la comun. Primul rezultat ar putea veni la Google I/O luna viitoare şi să fie o boxă inteligentă, cu Google Assistant şi ecran de cel puţin 7 inch. Ar trebui să aibă şi o cameră frontală pentru videoconvorbiri şi evident şi să permită playbackul de clipuri pe YouTube şi streamingul video.

Joburile listate de Nest au de-a face cu machine learning, design de interfaţă şi “Embedded Video”, ceva ce clar nu e sonerie, termostat sau cameră IP. Google avea câţiva parteneri hardware cu produse anunţate la CES 2018, din zona Smart Display, dar nu am văzut vreo lansare sau vânzări exuberante până acum. E nevoie de un produs flagship, e clar…