Nikon COOLPIX P1000 este oficial, cu un zoom gigantic de 125x

0
1445

Nikon COOLPIX P1000 este cel mai nou aparat foto al companiei Nikon, anunţat astăzi şi promovat prin prisma unui zoom gigantic. E vorba despre un zoom optic de 125x, care îţi permite să fotografiezi lejer craterele de pe Lună.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest aparat foto este destul de compact având în vedete performanţele sale şi poate fi considerat succesorul lui P900, care a fost la rândul său revoluţionar la debut. Obiectivul se deschide până la f/8 de această dată, faţă de f/6.5 pe P900. Senzorul inclus aici este unul de 16 megapixeli şi măsoară 1/2.3 inch. Nikon COOLPIX P1000 este gândit pentru scenarii cu zoom uriaş, precum fotografiile în natură sau cele ale cosmosului.

Poate filma 4K la 30 FPS şi are un ecran TFT LCD de 3.2 inch vari angle, care lucrează cu un EVF OLED pentru a încadra capturile mai dificile. Suportă captură de imagine RAW şi permite realizarea de transferuri via Bluetooth prin sistemul Nikon SnapBridge. Senzorul mai sus menţionat este un BSI CMOS cu ISO range până la 6400 şi se descurcă excelent în condiţii de luminozitate scăzută.

În ciuda faptului că este un aparat gândit pentru captura la distanţă, nu sta rău nici de aproape, realizând macro-uri de calitate şi de la 1 cm distanţă. Maşinăria cântăreşte 1.4 kilograme şi costă 999 dolari ca preţ de pornire. Îl veţi găsi în magazine din luna septembrie. Nikon lansează şi o telecomandă specială Bluetooth, ML-L7, care se vinde separat.

Aceasta vine tot în septembrie la suma de 49.95 dolari.