MSI prezintă o versiune a plăcii grafice GeForce GTX 1080 Ti cu port USB Type-C

0
990

De când a apărut portul USB Type-C se pare că ne îndreptăm în direcţia unui port unificat şi singular, care să reunească alimentarea, semnalul video şi transferul de date, după model Thunderbolt. Mai nou şi plăcile grafice includ porturi de gen, iar premiera vine de la MSI, sub forma unei variante de GeForce GTX 1080 Ti Gaming X.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Prezentarea a venit pe final de Computex 2017, iar aceasta e prima placă video high end cu port USB Type-C. Portul e folosit pentru conectarea la display, iar numele complet al acestei versiuni de placă e (foarte lungul) MSI GTX 1080 Ti GAMING X 11G Graphics Card with USB Type C. Pe lângă conector, placa este identică faţă de versiunea Ti Gaming X 11G, doar că dispare DisplayPort-ul cu numărul 3.

Rămânem cu 2 DisplayPort-uri, un port DVI-D, unul HDMI şi un USB Type-C. Mulţumită modului DisplayPort alt, USB-C-ul este echivalentul unui DisplayPort pentru transmiterea de semnal DP. Încă nu e clar dacă acel port va oferi şi alte funcţii şi dacă pe viitor vedem un DisplayPort Alt Mode cu suport USB 2.0. Motivul MSI de a integra acest tip de conectică este clar: compatibilitatea cu monitoare moderne, precum un LG UltraFine 21.5.

Experţii afirmă că ne pregătim de o tranziţie totală spre USB-C pentru toată conectivitatea la nivel de display. DisplayPort e deja vechi de un deceniu, chiar dacă a fost actualizat şi chiar dacă versiunea nouă suportă lăţime de bandă de 30 Gbps. Între timp USB Type-C şi tehnologiile asociate ajung la 80 Gb/sec.