Google prezintă o serie de fotografii legendare realizate de Street View, la aniversarea de 10 ani a serviciului

0
1702

Trăim pe o planetă cu adevărat fascinantă şi angajaţii Google din segmentul Street View au ocazia să o străbată în lung şi în lat. Cu această ocazie pot vedea peisaje minunate, evenimente unice, dar şi întâmplări haioase. Cu ocazia împlinirii a 10 ani de Street View au fost publicate 27 de fotografii care au făcut istorie în cadrul acestui serviciu. Noi am selectat 10 mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Google Street View este o tehnologie integrată în Google Maps şi Google Earth, oferind o vizionare panoramică pentru multiple zone de pe glob. Debuta pe 25 mai 2007, în câteva oraşe din SUA în primă fază. Ulterior a ajuns în comunităţi rurale şi oraşe din toată lumea. Străzile care oferă imagini Street View sunt marcate cu linii albastre în Google Maps.

Fotografiile sunt realizate de faimoasele maşinuţe Google, în întâmpinarea cărora ies uneori localităţi întregi, persoanele sperând să fie prinse făcând cu mâna în faţa camerei. Google nu a folosit doar maşinuţe totuşi, ci a ales şi modalităţi inedite. Amintim aici aparatura subacvatică, bărci, tricicletă, snowmobil sau chiar oi în anumite regiuni rurale. Totul a început în 2001, cu proiectul Stanford CityBlock, sponsorizat de către Google de altfel.

Proiectul se încheia în iunie 2006, iar tehnologia ajungea la Google sub forma lui Street View. Camerele folosite pentru capturi sunt dezvoltate in-house şi nu includ secţiuni mecanice, bazându-se pe senzori CMOS şi un shutter electronic. În sistem sunt incluse şi scannere de raza de acţiune Sick AG, care pot măsura până la 50 de metri în faţă.

O istorie bogată, în imagini găsiţi la linkul sursa de mai jos.