Motorola lansează un dongle TV 4K; Vine cu Android TV și Chromecast integrat

0
1471
Motorola

Cei de la Motorola au în portofoliu și televizoare dacă nu știați, iar de azi oferă și un dongle TV pentru cei interesați. Produsul numit Motorola 4K Android TV Stick a fost lansat în India via Flipkart și va fi disponibil în curând la vânzare. Ce ne rezervă acesta la capitolul dotări și cât costă aflăm din rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În primul rând descoperim că acesta rulează sistemul de operare Android 9.0 și că vine cu procesor quad-core de 2.0 GHz. Este vorba despre un CPU pe 64-bit ce oferă nuclee Cortex-A53 și un GPU Mali G32 MP2. Primim Chromecast integrat astfel că putem distribui video/foto direct de pe telefon către televizor prin intermediul acestui dongle.

Motorola

Pe lista de dotări mai avem 2 GB RAM, suport pentru streaming 4K 60fps și suport HDR10, respectiv HLG. Preinstalate vin aplicații populare precum Netflix, Amazon Prime Video, Zee5 și YouTube. Dongle-ul oferă 16 GB stocare, Wi-Fi dual-band, Dolby Audio și funcție app remote. Mai avem suport pentru comenzi vocale via Google Assistant și o telecomandă pe care o vedeți mai sus.

Aceasta oferă butoane dedicate pentru Netflix, Amazon Prime Video și YouTube. Momentan lansarea are loc doar în India acolo unde debutul comercial va avea loc peste 2 săptămâni. Va fi vândut prin intermediul Flipkart pentru aproximativ 46 de euro. O alternativă este Chromecast with Google TV, dongle pe care îl găsiți și pe plan local.

evoMAG îl are listat la suma de 379 lei aici, sau mai puteți căuta varianta Chromcast Ultra dacă mai apare la retailerii de la noi. Printr-un astfel de dongle veți putea transforma televizorul vechi într-unul smart și astfel bucura de aplicații de streaming. Sunt disponibile și jocuri, dar și un browser web dacă aveți nevoie de așa ceva.