Apple TV (2021) ar sosi cu suport pentru redarea conținutului pe ecrane la 120Hz

0
921
Apple TV (2021) ar sosi cu suport pentru redarea conținutului pe ecrane la 120Hz

Se zvonește că primul eveniment Apple din acest an ar putea avea loc chiar în această lună. În cadrul acestui eveniment ar trebui să vedem noi tablete iPad, dar și alte dispozitive. Pe listă se află brelocurile de urmărire AirTags, dar și un nou dispozitiv de streaming Apple TV (2021). Se pare că acesta ar putea reda conținut la 120Hz pe televizoarele care suportă acest standard. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Publicația 9to5Mac a găsit dovezi în tvOS 14.5  care indică suportul unei rate de refresh crescute. în codul sursă al ultimului build beta se găsesc fraze precum “120Hz” și “supports120hz“. Cel mai nou dispozitiv Apple TV poate reda conținut video 4K la 60Hz. De asemenea, acesta are un port HDMI 2.0, astfel că tehnic, nu ar putea reda conținut la 120Hz.

Prin urmare, Apple TV (2021) ar urma să aducă un port HDMI 2.1, asemeni celor mai noi console Playstation 5 și Xbox Series X/S. În acest fel noul dispozitiv Apple ar putea rula video cu rezoluție de până la 10K, ar primi Dynamic HDR, suport eARC și suport pentru rata de refresh variată (până la 120Hz). Pentru a face acest lucru totuși, compania din Cupertino ar trebui să aducă o placă grafică suficient de potentă, cât și mai multă memorie RAM.

Să nu uităm totuși că avem nevoie de un TV cu port HDMI 2.1 și rată de refresh mare. Totodată, au apărut zvonuri și despre telecomanda noului Apple TV. Aceasta ar urma să fie smart și universală, conectându-se la televizoare sau soundbar-uri prin Bluetooth. Astfel, utilizatorii ar putea schimba canalele, cât și controla noul Apple TV prin această telecomandă. Dacă Apple TV (2021) chiar va suporta refresh rate-ul de 120Hz, se anunță a fi un upgrade major.