Xiaomi oferă detalii despre primul său automobil; Cât va costa?

0
951

Xiaomi a ţinut un eveniment de anvergură pe final de lună martie, atât de amplu, încât a fost împărţit pe 2 zile. Acolo a făcut o aluzie cu privire la intrarea pe piaţa auto, iar acum Lei Jun, CEO-ul companiei a oferit detalii concrete despre proiect. Acestea au sosit într-un live stream al oficialului transmis online pentru fanii companiei din China.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cu această ocazie am aflat că prima maşină Xiaomi va fi un sedan sau SUV şi va costa între 100.000 şi 300.000 de yuan. Asta înseamnă undeva între 15.000 şi 45.000 de dolari. Acelaşi Lei Jun a afirmat şi că noul logo Xiaomi e mai potrivit pentru un producător auto, decât cel precedent. Xiaomi va pune accent pe nişe şi dotări ceva mai atipice în zona auto. Spre exemplu maşinile Xiaomi din viitor vor avea sisteme de climatizare şi purificare a aerului, care vor înlătura smogul şi umiditatea.

Acelaşi oficial a pornit deja un sondaj pe Weibo, reţea de socializare din China cu privire la utilizarea sau nu a brandului Xiaomi pe produsele auto. Sondajul include şi întrebări despre tipul de maşină lansat primul şi ce preţuri sunt acceptabile. Majoritatea votanţilor cred că prima maşină Xiaomi nu ar trebui să fie una sport sau o rulotă, care erau opţiuni de votat, în vreme ce două treimi dintre votanţi au ales un preţ de peste 45.000 de dolari. 45% dintre votanţi au ales sedan că prima maşină Xiaomi, iar peste 40% SUV.

Vă reamintesc că la final de martie Lei Jun a anunţat o investiţie pe 10 ani şi de 10 miliarde de dolari în segmentul auto. Echipa din segmentul R&D Xiaomi este de 10.000 de oameni, dar nu ştim şi câţi sunt dedicaţi proiectului auto.

Nu ar trebui să ne precipităm totuşi pentru că abia în 2023 ar urma să apară prima maşină Xiaomi.