Microsoft va anunţa Xbox Project Scorpio în această săptămână; Iată specificaţii posibile

0
820

Nici nu au apucat să îmbătrânească PlayStation VR, PS4 Pro şi Xbox One S cum trebuie şi deja ni se pregăteşte încă o generaţie de consolă. E vorba despre mult scăpatul şi disputatul Xbox Project Scorpio, ale cărui specificaţii ar urma să fie făcute publice pe 6 aprilie.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cei de la Eurogamer ar avea informaţii în exclusivitate, pe care le vor dezvălui la acea dată, cu binecuvântarea Microsoft. Băieţii de la filiala Eurogamer Digital Foundry au fost invitaţi la campusul Microsoft pentru a li se face o demonstraţie. Au văzut în acţiune jocul Forza Motorsport 7 rulând în 4K, printre altele, dar şi consola Project Scorpio.

Noul gaming device va avea un deisgn compact şi o sursă integrată, deci scăpăm de alimentatoarele uriaşe. Nu e foarte clar care va fi numele final, dar e posibil să îl aflăm joi. Un eveniment special de presă e programat şi la E3 2017 în vară, iar acolo vom vedea şi jocuri next gen pentru acest Xbox. Am mai avut teasere până acum de la firmă din Redmond, cu indicii că Xbox Scorpio va rula la 6 teraflops, depăşind cei 4.2 teraflops ai lui PS4 Pro.

Se face trecerea şi la 12 GB GDDR5 şi speculaţiile vorbesc şi despre utilizarea procesoarelor noi AMD Ryzen. Aflăm mai multe mâine şi dacă ar fi să speculez aş vedea o lansare în perioada de iarnă, sau poate toamna odată cu colecţia de jocuri de sport şi shootere FIFA şi Call of Duty.