Microsoft Surface Laptop este disecat de iFixit, e imposibil de reparat (Video)

0
2049

Nu ştiu voi cum sunteţi, dar eu am o adevărată pasiune pentru disecţiile de tablete, laptopuri şi telefoane. Şi pentru teste de îndoire şi zgâriere, dar aşa ceva nu prea vedem la laptopuri. În schimb cei de la iFixit au realizat un teardown ca la carte pentru Microsoft Surface Laptop şi veştile nu sunt bune deloc.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aveţi un rezumat video mai jos al acestei analize minuţioase şi trebuie spus din start că produsele hardware Microsoft niciodată nu au stat bine la uşurinţa de reparare. Dintre toate cele disecate de iFixit, doar Surface Studio a primit o notă de trecere de 5 din 10 pentru uşurinţa de reparare, modelele Surface Pro nefiind deloc premiante. Trendul negativ continuă şi cu Surface Laptop.

Acest laptop de 1000 de dolari, cu Windows 10 S la bord e foarte greu de desfăcut. Nu are puncte clare de intrare sau şuruburi la vedere. Singura soluţie a fost înlăturarea brutală a stratului alcantara de pe tastatură, folosind un uscător de păr şi unelte ascuţite. Acest lucru se face sacrificând câteva butoane din păcate. Se pare că singura modalitate de a accesa componentele e prin tastatură.

Motherboardul e protejat cu plăcuţe, ce trebuie înlăturate pe rând, iar cablul conector dintre placă de bază şi baterie e foarte bine ascuns. Astfel, cel de la service va sta cu teamă să nu secţioneze cablul… De abia după ce se scapă de heat sink şi ventilator se trece la lucruri serioase. Printre componentele incluse de Microsoft aici se numără unele de la parteneri foarte variaţi, de la Toshiba şi SK Hynix la Intel şi Marvell, plus Freescale.

Bateria este o unitate de 45.2 Wh, similară cu cea de pe Surface Pro şi lipită cu extrem de mult adeziv. Surface Laptop obţine fantasticul scor de zero din 10 de la iFixit pentru uşurinţă de reparare. Practic, acest laptop este un coşmar pentru cei de la service, cărora le veţi strica ziua dacă vreţi să vă reparaţi produsul. Bad Microsoft!