Microsoft Research lucrează la un algoritm AI de restaurare a fotografiilor; Iată un demo

0
1930
Microsoft Research

O veste pe care o aflăm astăzi este și aceea că Microsoft Research lucrează la un nou algoritm de restaurare a fotografiilor. Echipa ce dezvoltă această tehnologie este compusă din Ziyu Wan și Bo Zhang, iar algoritmul este unul bazat pe inteligența artificială (AI). Ce ne rezervă acesta aflați din rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În primul rând trebuie să știți că acest algoritm este folosit pentru restaurarea fotografiilor care odată cu trecerea timpului s-au degradat. Se folosește o tehnică deep learning și propune o rețea de traducere. Rețeaua folosește fotografii reale împreună cu perechi de imagini sintetice. Mai precis, Microsoft antrenează două codificatoare automate variaționale (VAE) pentru a transforma fotografiile vechi și a le curăța în două spații latente.

Microsoft Research

Această traducere dintre două spații latente se învață cu date sintetizate în pereche. Aflăm și faptul că Traducerea se generalizează bine la fotografiile reale. Asta pentru că diferența de domeniu este închisă în spațiul latent compact. Au fost dezvoltate două ramuri ale acestui algoritm. Prima vizează restaurarea defectelor structurale precum zgârieturile și petele de praf. A doua vizează defectele de imagine precum zgomotul și neclaritățile din fotografii.

Cele două ramuri sunt contopite în spațiul latent. Astfel se îmbunătățesc capabilitățile de restaurare a fotografiilor vechi cu multe defecte. Metoda propusă aici depășește soluțiile de ultimă generație de restaurare a fotografiilor vechi în materie de calitate vizuală. Un clip demo a tehnologiei dezvoltate de Microsoft Research aveți mai sus și pentru mai multe detalii site-ul MS vă stă la dispoziție aici.