Microsoft prezintă Azure Sphere, primul său sistem de operare bazat pe Linux; Colaborează cu MediaTek la proiect

0
644

Oricât de ciudat ar suna, Microsoft a anunţat primul său sistem de operare bazat pe OS în această săptămână. Se numeşte Microsoft Azure Sphere şi este gândit pentru sistemele Internet of Things. Cheia este procesorul MediaTek MT3620, deci şi cei de la MediaTek sunt implicaţi în proiect.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Dorinţa este de a crea un produs unificat hardware + software, extra securizat şi axat pe conectivitate la vârf. Azure Sphere este o soluţie care permite crearea de terminale bazate pe MCU, interconectate şi accesibile. Toate au securitate la nivel enterprise şi sunt bazate pe serviciile cloud Azure de la Microsoft. Noile cipuri MediaTek sunt vândute ca parte a soluţiei integrate Microsoft Azure Sphere, cu cele mai noi protocoale de securitate Microsoft.

MediaTek a mai lucrat cu Microsoft la designuri system on chip cu necesităţi complexe la capitolul conectivitate. Pe viitor Azure Sphere va fi vital pentru electrocasnicele inteligente, monitoarele de sănătate pentru cei mici şi chiar echipament industrial. Toate vor fi interconectate. Smart home şi Internet of Things sunt industrii de multe miliarde de dolari şi vor creşte enorm în următorii ani.

Peste 9 miliarde de terminale cu microcontrollere intră pe piaţă anual, deci de aici şi interesul Microsoft şi MediaTek. Producătorul de cipuri a început samplingul spre clienţi şi parteneri şi disponibilitatea va începe în trimestrul 3 al acestui an.