Microsoft oferă un preview pentru noul UI din Windows 10, destinat terminalelor 2 în 1

0
1782
Microsoft

După cum bine știți, pe piață avem de ceva timp și device-uri 2 în 1 ce rulează sistemul de operare Windows 10. Ne referim la acele terminale hibrid ce îndeplinesc atât rolul de notebook, cât și pe cel de tabletă. Pentru a îmbunătăți experiența de utilizare se pare că Microsoft vrea să facă o serie de schimbări la UI-ul OS-ului.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aflăm astăzi că MS testează o funcție nouă menită să facă din device-urile Windows 10 2 în 1 competitori mai serioși pentru iPad OS aparent. În cadrul build-ului 18970 (20H1) din W10 apar câteva îmbunătățiri și schimbări pentru interfața afișată.

Microsoft

În cazul în care nu știați deja, pe un asemenea device există opțiunea de a seta modul tabletă sau pe cel desktop și a avea interfețe diferite. Odată cu schimbările pregătite, Microsoft vrea să integreze funcționalitățile duale într-un singur UI, fără a mai fi nevoie de o trecere de la un mod la celălalt.

Avem și o captură de ecran dezvăluită cu această ocazie, imagini în care apar schimbările de care vorbim. În primul rând spațiul dintre iconițele din taskbar a fost mărit, modalitate prin care atingerile cu degetul vor fi mai precise. Funcția search este acum un icon micșorat, iar o altă noutate este layout-ul optimizat pentru interacțiune tactilă al lui Explorer.

De asemenea, în colțul din dreapta pe taskbar avem și o iconiță pentru deschidere tastaturii pe ecran oricând este nevoie. Rămâne de văzut când va fi introdus acest UI prietenos cu gesturile tactile, noutatea fiind disponibilă momentan doar pentru membrii Insider Fast Ring.