Microsoft lansează Security Risk Detection, tool de securitate bazat pe AI

0
789

Problemele de securitate ale soluţiilor software şi ale webului devin tot mai complexe şi mai ample, astfel că până şi companiile de cyber securitate cu mulţi angajaţi fac faţă cu greu numărului mare de ameninţări. Acesta este domeniul perfect în care să se implice AI-ul, iar Microsoft tocmai a lansat un astfel de tool bazat pe AI, Security Risk Detection.

Publicitate

Acesta îmbunătăţeşte actualele protocoale de testare a softurilor de pe Linux şi Windows. E destinat dezvoltatorilor care doresc să găsească problemele şi vulnerabilităţile pe care le-au ratat la ultimele verificări. Şi asta înainte să lanseze un soft la nivel enterprise sau într-un app store. Microsoft afirmă că astfel companiile vor putea să descopere cât mai multe breşe de securitate şi să anticipeze plângerile clienţilor chiar înainte ca ele să vină.

Microsoft Security Risk Detection, aka Project Springfield este un tool bazat pe cloud, prin care dezvoltatorii pot căuta buguri sau probleme de securitate în softul la care lucrează, pregătindu-l pentru lansare. Firme ca DocuSign au deja tehnologia la îndemână, în faza de teste şi oficialii au declarat că se bucură de un aspect pozitiv: numărul mic de “falsuri pozitive”, adică găsirea de aspecte ce par ameninţări, dar de fapt nu sunt.

DocuSign se ocupă de softuri care permit firmelor să semneze contracte şi alte documente importante la nivel digital, deci vă daţi seama că sunt primii la securizarea datelor şi căutarea de buguri. Microsoft a mai folosit AI-ul şi pe soluţiile legate de Windows 10, în tandem cu puterea cloud-ului sau pentru a descoperi ameninţările la timp.