Microsoft HomeHub se vrea a fi un hub pentru toată familia şi soluţiile smart home

0
969

Sesizând avalanşa de produse din gama de difuzoare smart şi huburi de control al accesoriilor smart home, Microsoft reacţionează. Astfel, firma din Redmond ar fi lucrat la ceva numit Microsoft HomeHub, funcţionalitate care ar deveni un hub pentru toată familia şi toate terminalele din casă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ideea este de a concura cu Amazon Echo, Google Home, dar şi cu Apple HomeKit. Funcţionalitatea ar urma să sosească la toamnă, odată cu următoarea actualizare a lui Windows 10. Am putea vedea un demo în cadrul evenimentului organizat de Microsoft pe 23 mai în Shanghai. HomeHub este un proiect software care oferă acces întregii familii la calendare, aplicaţii şi un mediu comun de operare.

Practic, fiecare membru la familiei va putea accesa un calendar comun, beneficiind şi de o secţiune Always On, care afişează sarcinile pe ziua respectivă, evenimentele şi întâlnirile. Cortana e evident parte din ecuaţie, dar şi controlul becurilor, termostatului şi altor gadgeturi din casă. Totul se face de pe un PC cu Windows 10, ceea ce la drept vorbind ar face un difuzor smart puţin irelevant.

Primii parteneri au fost anunţaţi deja şi includ Philips Hue, Nest, Insteon, Wink şi SmartThings. HP şi Lenovo vor implementa funcţiile în zona de PC. Rezultatul va fi un centru de control de unde vom putea regla setările pentru toată casa, să administrăm toate taskurile membrilor familiei, să interacţionăm cu Cortana şi să ne facem şi munca.

Şi Apple lucrează la ceva similar pentru viitorul MacOS, deci lupta va fi strânsă.