Microsoft face încă un pas pentru renunţarea completă la parole; Windows Hello primeşte certificarea FIDO2

0
948

Microsoft a făcut un pas nou spre renunţarea completă la parole, Windows Hello primind certificarea FIDO2. Odată cu actualizarea Windows 10 pe luna mai 2019, securizarea prin Windows Hello a devenit şi mai de încredere.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

FIDO2 este o certificare şi un standard al industriei care indică faptul că Windows Hello este o modalitate de autentificare sigură. Utilizatorii lui Windows 10 versiunea 1903 se vor putea loga pe terminale, aplicaţii şi servicii folosind modalităţi biometrice şi PIN-uri în loc de parole. Fie că vorbim despre Microosft Edge, Google Chrome sau Mozilla Firefox, vă veţi putea loga prin recunoaştere facială şi cititor de amprente.

În plus veţi putea avea acces prin aceste metode şi la conturi de Outlook, Office 365, Skype, Xbox Live şi multe altele. Este o mutare de impact, pentru că există 800 de milioane de terminale cu Windows 10 la bord. Microsoft face tot posibilul să scape de parole, pentru că trăim în epoca în care acestea sunt sparte foarte des şi uşor de hackeri.

Acum Microsoft încurajează toţi partenerii să aibă aceeaşi abordare, pentru un viitor fără parole. Reprezentanţii Microsoft afirmă că “nimănui nu îi plac parolele”, pentru că trebuie ţinute minte şi deseori creăm unele uşoare, care sunt uşor de ghicit de hackeri. Pe lângă securizarea cu cititor de amprente sau scanare facială, puteţi folosi şi un hardware security key.

Deocamdată grupurile bancare se declară precaute cu privire la această abordare.