Alfa-X, cel mai rapid tren din lume va debuta în 2030; Testele au început deja în Japonia

0
2595
Alfa-X

Țările asiatice au fost întotdeauna pasionate de trenuri de mare viteză, iar cel mai recent exemplu este Japonia, țară care pregătește introducerea pe șine din 2030 a trenului numit Alfa-X. Acesta va fi cel mai rapid tren din lume, capabil să atingă viteze de până la 400 km pe oră.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Deși viteza sa maximă este de 400 km/h, aflăm că firma feroviară JR East plănuiește să opereze acest tren la viteze de 360 km/h, cu 10 km/h mai mult decât trenul Fuxiang Hao din China care parcurge distanța dintre Beijing și Shanghai într-un timp record și la viteze amețitoare.

Alfa-X

Suntem informați că locomotiva acestui tren are o formă foarte alungită, măsurând aproximativ 22 metri – formă adoptată pentru a face față rezistenței la vânt la intrarea în tuneluri. Acest prim vagon-locomotivă abia are loc pentru pasageri și aflăm că are doar 3 ferestre. Aflăm și că trenul va avea 10 vagoane și că în momentul de față testele au început în Japonia, acesta fiind văzut în fiecare vineri pe ruta Aomori – Sendai pe timpul nopții.

Trei ani vor dura aceste teste și până la debutul său comercial sunt șanse ca un alt tren să îi depășească viteza maximă. Sunt informații referitoare la dezvoltarea unui nou tren Maglev care va transporta pasageri la viteza maximă de 505 km/h în doar 40 minute din Tokyo către Nagoya, distanță care în acest moment este parcursă în 110 minute.