Microsoft Edge primește Start-up Boost, funcția ce sporește viteza browser-ului

0
1149
Microsoft Edge primește Start-up Boost, funcția ce sporește viteza browser-ului

Microsoft testează o nouă caracteristică disponibilă în Windows 10 concepută pentru a spori timpul de pornire al browserului său Edge bazat pe Chromium.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Denumită „Start-up boost„, funcția se bazează pe lansarea proceselor de bază Microsoft Edge în fundal atunci când sistemul de operare pornește. Acest lucru permite browser-ului să se deschidă mai repede atunci când este lansat din bara de activități, desktop sau folosind hyperlink-uri din alte aplicații.

Aceste procese rulează continuu în fundal cu prioritate redusă, chiar dacă Edge este închis, menținându-l pregătit, având în același timp un impact minim asupra resurselor de memorie ale dispozitivului. Start-up boost va fi o setare opțională în cadrul celei mai recente versiuni Microsoft Edge – Edge 88. Utilizatorii vor putea activa sau dezactiva ei înșiși caracteristica.

Potrivit Microsoft, funcția va fi disponibilă la scară largă pe dispozitivele ce rulează Windows 10, deși compania a scris pe pagina comunității sale că o poate elimina pe dispozitivele care „nu prezintă un impact pozitiv”. Utilizatorii pot verifica dacă boost-ul de pornire este disponibil în setările browserului Edge, în secțiunea Setări -> Sistem.

Microsoft a introdus constant noi caracteristici în noul său browser Edge, pare să conteste dominația Google Chrome, ambele fiind construite pe aceeași platformă open-source Chromium. Compania a lansat și un nou manager pentru parole în iunie, care avertizează utilizatorii dacă oricare dintre datele lor de conectare au fost compromise printr-o metodă de tip Data Brench.

De asemenea, a introdus file verticale, o funcție de blocare a urmăririi și o caracteristică numită „copiere inteligentă”, care permite utilizatorilor să copieze și să lipească conținut, pur și simplu trăgând cursorul peste zona unde doresc să se realizeze operațiunea. Recent, Microsoft a lansat și o versiune beta a browserului său pentru distribuțiile Ubuntu, Debian, Fedora și openSUSE Linux.