Microsoft e gata să scape de Live Tile-urile din meniul Start din Windows

0
1468

Se pare că Microsoft e gata să facă nişte schimbări importante lui Windows 10, care ar urma să piardă Live Tile-urile din meniul Start. Informaţia vine din build-ul 18947 Windows 10, care a scăpat pe web.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Microsoft ar fi livrat spre testeri o versiune pe care aceştia nu ar fi trebuit să o încerce încă, pe hârtie cel puţin. Evident câţiva insideri au pus mâna pe ea şi ca rezultat avem capturile de ecran din acest articol. Avem o captură standard mai sus şi varianta Tablet Mode mai jos. E posibil să fie doar un test pentru Windows Lite, o variantă mai puţină mâncătoare de resurse de Windows, care să fie gândită pentru laptopuri rivale cu Chromebook-urile.

Încă nu e clar dacă abordarea fără tiles ajunge şi pe Windows 10 pe desktop, sau doar în acele condiţii portabile. Live Tiles reprezintă o rămăşiţă din Windows Phone, un fel de pată neagră în istoria Microsoft şi nu cea mai fericită decizie a sa la nivel de UX/UI. Dacă e să fim sinceri aceste tiles nu aduc nimic ca plus valoare în Windows 10, mai ales pe PC.

Nici nu am resimţit vreo evoluţie a lor în ultimii ani, aşa că am putea scăpa de ele la un moment dat. Pe de altă parte ar fi stupid să pierdem tile-urile din Tablet Mode şi de pe tablete în general, pentru că acolo e ideal să ai iconografie mai mare pentru a o putea apăsa cu degetele mai uşor.