Microsoft anunță Windows 365, o soluție cloud PC care aduce Windows-ul pe orice terminal

0
1909

Microsoft a anunțat o nouă platformă pe 14 iulie 2021, Windows 365, care aduce Windows pe terminale iOS, Android și orice tip de dispozitiv. Merge pe ideea de cloud PC și nu vei rula pe terminalul tău platforma ci vei face „streaming” cu ea, cum se întâmplă cu jocurile prin Amazon Luna, GeForce Now și Google Stadia.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Totul se întâmplă la nivel de mediu corporate, enterprise, business. Windows 365 debutează pe 2 august 2021 și va permite angajaților unor corporații să își acceseze toate fișierele și PC-ul de la muncă direct de pe telefon, tabletă, laptop sau orice device. Teoretic Microsoft oferea deja asta prin Azure Virtual Desktop, doar ca Windows 365 este mult mai ușor de folosit și nu implică un setup dificil de Azure Virtual Desktop în Azure Cloud.

Noua soluție se va lansa doar pentru clienți business și va avea un cost lunar (încă nu îl cunoaștem). Debutul vine pe fondul muncii de acasă și al muncii hibrid, adică o combinație de muncă remote și munca de la birou. Microsoft a mai făcut ceva de gen cu Office 365, ducând aplicațiile Office în cloud. Asemenea unui setup de gaming, corporațiile vor putea alege pentru angajații lor CPU, stocare, RAM.

Se vor putea alege până la 8 CPU-uri, stocare până la 512 GB și până la 32 GB RAM, dar și numărul de terminale conectate la cont. Companiile vor putea scala puterea de procesare, existând o sumedenie de variante din care să alegem. Vom rula întâi Windows 10 din cloud, ulterior Windows 11 după ce se lansează. Cel mai mare plus e că vei putea continua munca de unde ai lăsat-o pe PC-ul de la muncă, doar că vei face asta inclusiv pe iPhone, terminal Android și altele.