Microsoft Andromeda ar urma să vină cu un display holografic

0
880

Cine ar fi crezut că în interval de două luni vom avea în vizor două telefoane cu ecran holografic? Ştiam că există un telefon RED cu această funcţionalitate în pregătire şi acum şi Microsoft are un proiect de gen în lucru. Aparent e un device familiar, cunoscut drept Andromeda.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Microsoft Andromeda a mai apărut în scăpări, drept un terminal dual display, pliabil şi care aduce puţin cu ZTE Axon M. Acum apare şi ideea unui ecran holografic, deşi tare îmi e teamă să nu fie de fapt o neînţelegere la mijloc şi să fie de fapt un terminal compatibil cu HoloLens. Motivul pentru care scriu acest lucru e faptul că Alex Kipman a fost cooptat să se ocupe de hardware-ul lui Andromeda, iar Kipman se ocupase cu platforma Mixed Reality înainte.

De aici şi până la un ecran holografic e ceva distanţă totuşi. Nu ne e nici foarte clar conceptul de ecran holografic şi câtă baterie şi putere de procesare necesită. E vorba despre o proiecţie holografică? O imagine ridicată deasupra display-ului? Ceva nou şi diferit? Ne amintim şi că Microsoft pregătea ceva numit “3D Touch” cu mult înainte să apară funcţia similară de la Apple.

Era un sistem prin care puteam să interacţionăm cu tile-urile din Windows Phone chiar şi apăsând deasupra lor în aer. Pe atunci se discuta despre o reprezentare 3D a lor, holografică. Posibil să fi venit momentul concretizării şi apropo Andromeda provine din alt proiect mort Microsoft, e-readerul Courier. Nu vă bucuraţi prea tare totuşi pentru că primele modele o să fie disponibile în ediţie limitată, ca Samsung Galaxy X.