Codul sursă verde din filmul Matrix a fost în sfârşit descifrat; Iată despre ce e vorba

0
2448

Ai crede că acel cod sursă verde care tot curge pe ecran în genericul Matrix (şi ulterior ca screensaver pentru mulţi) ascunde vreun secret al universului. Iată că la 18 ani de la apariţia primului film din serie (Doamne mă simt bătrân) a fost descifrat şi nu e deloc vreun învăţământ chintesenţial de tras de acolo.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se pare că e doar o listă de reţete de sushi în limba japoneză. Primele minute din “The Matrix”, filmul din 1999 sunt marcate de acel generic verde cu coduri care curg în cadru. De la distanţă totul pare indescifrabil, dar dacă îngheţi cadrul şi te uiţi cu atenţie vei remarca o amestecătură de caractere japoneze: Hiragana, Katakana şi Kanji. Fraţii Wachovski, regizorii filmului au început fiecare parte a trilogiei cu această secvenţă.

Omul din spatele codului este Simon Whiteley, care a lucrat ca designer de producţie pentru peliculă. El a acordat un interviu celor de la CNET recent, dezvăluind sursa acelui cod şi semnificaţia sa. Practic e o listă de reţete japoneze de sushi, pe care le luase de la soţia sa cu origini nipone. Dar este că arată cool?

Whiteley a mai lucra şi la celebrul film cu porcuşorul “Babe” şi mai recent la “The Lego Movie”. E bizar să aflăm abia acum secretul acelui cod, după ani şi ani de geeks şi nerds care au încercat să îl spargă sau lămurească. Din păcate Whiteley nu a primit credit în film pentru această realizare iconică.