Câinele robot Sony aibo revine, cu o nouă versiune cu mişcări mai naturale (Video)

0
2091

Sony nu e cunoscută doar pentru consolele şi telefoanele pe care le produce, ci şi pentru un simpatic câine robotic numit aibo. O nouă versiune a sa tocmai a fost lansată, pentru cei care vor un animal de companie care să nu moară niciodată, cel puţin câtă vreme este încărcat.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

aibo (cu literă mică pentru că aşa preferă Sony) este urmaşul unui căţeluş electronic care a fost scos din producţie în 2015. La acea vreme designul său reflecta tendinţele perioadei, fiind mai mult robot decât căţeluş rezultatul. Acum aibo vine cu o abordare ceva mai naturală şi este mai… curios din fire. Are mişcări mai fluide şi mai line, datorită unor actuatori pe multiple axe, care îi permit să se mişte pe 22 axe chiar.

Îşi poate scutura coada, îndoi lăbuţele şi în general să fie foarte drăguţ. Felul în care îşi roteşte capul, aşa cum vedeţi în clipul de mai jos este chiar înspăimântător de natural. Nici inteligenţa nu a fost uitată, jucăria primind AI şi machine learning. aibo poate învăţa din mediul din jurul său, dar şi învaţă date despre utilizator. Evident asta nu înseamnă că vă spionează în vreun fel, ci mai degrabă învăţa din interacţiunile cu voi.

Ideea sistemului este de a obţine un răspuns cât mai pozitiv de la om, fie că e vorba de un zâmbet sau o mângâiere pe cap. Puteţi conecta căţeluşul la cloud astfel încât să înveţe din experienţa tuturor celorlalte unităţi aibo. Deocamdată produsul va fi disponibil doar în Japonia, începând cu data de 11 ianuarie 2018. Va costa în jur de 1700 de dolari şi veţi avea nevoie şi de un serviciu pe bază de abonament, care costă încă 26 de dolari pe lună.

Ochii lui aibo folosesc panouri OLED pentru a afişa emoţii şi expresii, iar viaţa bateriei este de 2 ore, cu un timp de încărcare de 3 ore.