Inteligenţa artificială a început să fie pe buzele tuturor şi nu doar în domenii precum cel medical sau militar, ci şi în divertisment spre exemplu. Astăzi vă prezentăm un videoclip al artistei din China Chris Lee (Li Yuchun), care foloseşte multiple efecte speciale generate de AI.

Publicitate

A fost folosită o soluţie Intel pentru a le genera, dând senzaţia unor filtre Snapchat pe steroizi. Ce este inedit faţă de alte creaţii media de gen e faptul că Lee nu a trebuit să poarte markere speciale pe faţă, animaţia curgând fluid pe chipul său. Am văzut peşti care îi navigau pe ten, efecte luminoase şi un sclipici argintiu care îi acoperă faţa.

Cum s-a realizat acest lucru? Ei bine AI-ul Intel i-a studiat expresiile faciale ale tinerei folosind fotografii şi a creat o mască 3D a feţei sale. Apoi i-a suprapus efectele în timp real. Conceptul seamănă cu ceea ce Instagram şi Snapchat au făcut cu filtrele faciale în ultimii ani. Sistemul Snapchat e probabil cel mai celebru, fiind dat drept exemplu şi de Apple când a prezentat Animoji.

Acele filtre sunt generate prin antrenarea softului cu mii de fotografii, recunoscând unde se află marginea feţei, dar şi trăsături precum ochii, gura şi nasul. Masca 3D este creată rapid şi animaţia este întinsă şi aranjată încât să cuprindă chipul. Cu ajutorul sistemului Intel se poate reduce costul pentru efecte speciale, care de obicei e foarte ridicat la un clip de gen.

În curând producţiile cinematografice de garaj vor ajunge să arate la fel de bine precum cele de la Hollywood, datorită AI-ului.