Mercedes-Benz intră pe piaţa trotinetelor electrice; Iată un teaser!

0
3050

Am trăit să o vedem şi pe asta! Reputatul brand Mercedes-Benz şi-a anunţat intenţia de a intra pe piaţa trotinetelor electrice, care a devenit tot mai populară în ultima vreme. Dacă ne uităm numai la faptul că în România sunt o tonă de servicii de sharing de trotinete ne dăm seama că trendul e în creştere.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ei bine, Mercedes-Benz a anunţat la Frankfurt Motor Sow 2019 un vehicul cu 2 roţi, care va sosi în 2020. Noua trotinetă vine pe fondul unei relaxări a legislaţiei în Germania. Acolo de abia în iunie au început să fie acceptate “e-scooterele” pe drumurile germane. Mercedes a lucrat cu cei de la micro (experţi în astfel de vehicule) pentru a crea o trotinetă flexibilă şi cu autonomie crescută.

Va fi co-branduită Micro, cu steaua Mercedes şi cu logo-ul EQ pe ghidon. Nu avem specificaţii, autonomie, greutate maximă suportată sau viteza maximă, din păcate. Un reprezentant Daimler a confirmat doar că Mercedes-Benz vrea să îşi vândă trotinetele direct spre consumatori, dar nu a răspuns şi la alte întrebări. Nici nu avem o poză completă cu vehiculul, ci doar teaserul de mai sus.

Partenerul Mercedes-Benz, Micro este o firmă din Elveţia şi sunt şanse ca noul model să fie precum Suspension sau Merlin, produsele elveţienilor. Costă în jur de 1000-2000 de lei, au autonomie de 24 de kilometri, frânare renegerativă şi viteză maximă de 24 de km/h. Între timp şi BMW şi Volkswagen pregătesc propriile trotinete, iar Ford a cumpărat firma Spin pentru a activa în acelaşi domeniu.