McLaren dezvăluie primul său super-car hibrid produs în masă; Se numește Artura și are 671 cai putere

0
905
McLaren

În urmă cu ceva timp celebrul constructor auto britanic McLaren a dezvăluit faptul că pregătește lansarea unui super-car hibrid, iar astăzi vine și mult așteptatul debut. Se numește McLaren Artura și este un prim model hybrid din portofoliul companiei care va fi produs în masă. Acesta dezvoltă 671 cai putere și ce ne mai rezervă aflați din rândurile următoare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Înainte însă, trebuie să știți că acesta nu este primul super-car hibrid McLaren. P1 a fost primul, dar producția sa a fost limitată la doar 375 unități. Revenind la Artura, deși numele nu sună atât de bine pentru noi, performanțele sunt cu siguranță unele care atrag atenția. Descoperim că acesta combină o transmisie plug-in hybrid cu un șasiu super ușor. Scopul este acela de a compensa greutatea bateriilor necesare pentru motorul electric.

McLaren

Aflăm că aici este inclus un motor pe benzină twin-turbocharge V6 de 3.0 litri, motor care împreună cu cel electric dezvoltă în total 671 cai putere. Se ajunge la un cuplu de 719Nm și McLaren specifică faptul că Artura este destinat producției în masă. Cât despre performanță, acest super-car hibrid poate ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 3.0 secunde. De la 0 la 200 km/h are nevoie de 8.3 secunde, iar viteza de 300km/h este atinsă în doar 21.5 secunde.

McLaren Artura are viteza maximă limitată electronic la 330 km/h. Un detaliu important este și cum este livrată puterea. Astfel 225 Nm vin doar de la motorul electric, puterea fiind disponibilă instant. Aflăm că motorizarea plug-in hybrid atrage de la sine și câteva avantaje, astfel că dacă rămânem fără benzină, putem merge în 30 km în mod complet electric.

Prezentare video McLaren Artura

Noul supercar vine cu o transmisie în 8 viteze și McLaren folosește aici un diferențial electronic. Consumul ar fi de doar 5.6 litri/100 km, iar bateria s-ar încărca până la 80% în 2.5 ore. Design-ul este unul familiar și întâlnim aici și ușile iconice de McLaren. Acest model a fost pus deja în vânzare, iar primele unități vor fi livrate începând din trimestrul 3 al acestui an.

Prețul de pornire este de 186.000 euro pentru Artura. Există și alte echipări precum TechLux, respectiv Vision, care vor urca suma la peste 200.000 euro.