McLaren Artura, noul supercar al companiei britanice este așteptat în 2021

0
1607
McLaren Artura
McLaren Artura, noul supercar al companiei britanice este așteptat în 2021

Luna trecută, producătorul britanic, McLaren ne-a oferit o primă privire asupra viitoarei generații de supercar. Artura este numele noului model hibrid de la McLaren, iar vânzările ar începe în prima jumătate a anului 2021.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

McLaren Artura ar funcționa pe o nouă platformă, având acum un nou propulsor V6 hibrid.

Mike Flewitt, director executiv, McLaren Automotive a declarat: “Fiecare element inclus pe modelul Artura este complet nou. De la noua platformă, până la propulsia hibridă de înaltă performanță. Caroseria exterioară, interioară și interfața șoferului. Deși aceste modificări sunt noi, se bazează pe tehnologiile de producție a supercar-urilor ușoare și de curse folosite în ultimele decenii. Prin intermediul experienței McLaren cumulată în câțiva ani, am reușit să aducem aceste tehnologii într-o variantă de supercar hibrid.”

McLaren Artura

În 2012, McLaren s-a aflat printre primele companii care au lansat un supercar hibrid (modelul P1) care concura cu modele precum Porsche 918 Spyder sau LaFerrari. Potrivit gigantului, noul Artura e primul supercar High-Performance Hybrid (HPH).

McLaren Artura

Spre deosebire de P1, care avea un motor Twin-Turbo V8 pe benzină, Artura folosește un motor compact V6 cu două turbocompresoare. Motorul electric și construcția ușoară însă, ne face să credem că noul Artura va fi cel puțin la fel de rapid ca modelul P1, ignorând faptul că integrează un motor pe benzină de capacitate redusă.

Luând în considerare cei 903 cai, ar trebui să ajungă de la zero la 100 km/h în doar 2.8 secunde. De asemenea, Artura va putea funcționa și în modul full-electric, însă nu ni se dezvăluie autonomia. Noul model ar trebui să se situeze între McLaren GT și 720S în ierarhia brand-ului.

McLaren Artura

Compania mai declară că se așteaptă ca toate modelele disponibile să aibă motorizare hibridă până în 2025. Momentan, avem doar imagini camuflate ale noului model, disponibile mai sus.