Marina Statelor Unite foloseşte joystickuri de Xbox 360 pentru controlul submarinelor avansate

0
941

Aţi fi crezut vreodată că un controller de consolă last gen va ajunge o modalitate de a struni submarine, chiar unele nucleare? Se pare că Marina Statelor Unite foloseşte chiar joystickuri de Xbox 360 pentru a controla submarinele sale avansate.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E drept că noţiunea poate părea uimitoare, dar trebuie să facem câteva precizări aici. În primul rând nu e controlat întregul submarin, ci doar anumite periscopuri care se înalţă din vehiculul subacvatic ca un soi de mega “catarge”. Integrate pe acestea găsim camere de înaltă rezoluţie, iar imaginile pe care le capturează acestea ajung pe ecrane plate la interiorul submarinului.

Conform celor de la Military.com mecanismele vechi de control nu erau eficiente şi nici comode, de aici şi nevoia de ceva nou. Armata le-a solicitat ofiţerilor tineri şi marinarilor să ofere feedback şi propuneri legate de noi modalităţi de control şi aşa a apărut pe listă controllerul de Xbox 360. Unul dintre avantajele sale este că mulţi ofiţeri tineri l-au folosit pentru jocuri de-a lungul vieţii sute sau mii de ore, deci sunt familiarizaţi cu el.

Apoi, faptul că aceste controllere există deja şi nu trebuie fabricate de la zero e un mare plus. Nu a fost nevoie de nici o modificare specială, iar joystickurile folosite de marinari sunt fix aceleaşi pe care le folosesc gamerii pe console. A fost nevoie doar de câteva minute de acomodare cu acest echipament, faţă de ore cu precedenta metodă de control.

E şi foarte uşor să ai o rezervă dacă se strică un joystick, deci încă un plus.