Mai nou şi căştile Bose îşi spionează utilizatorii şi e un proces pe tema asta

0
804

În ziua de azi mai toate gadgeturile şi aparatura din casă te spionează, dacă ne luăm după dezvăluirile din ultimii ani. Webcamuri de laptopuri şi microfoane mereu activate pe smart TV-uri, toate au fost subiecte de controversă pe seama încălcării intimităţii. Li se alătură acum şi căştile Bose, care aparent pot spiona utilizatorii.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Această problemă a fost semnalată de către Kyle Zak din Chicago, care afirmă că există o aplicaţie care urmăreşte muzica ascultată, podcasturile şi alte conţinuturi audio pe care le consumă utilizatorul pe echipamentele Bose. Tot acest tracking se face fără permisiunea clientului, aparent. În documentele asociate procesului Zak şi avocaţii afirma că Bose strânge date despre client şi le-ar putea vinde spre terţe părţi.

Selecţiile audio pot crea o imagine asupra unei persoane, mai ales dacă ascultă podcasturi religioase, de extremă dreaptă sau rugăciuni musulmane să zicem. Bose neagă orice acuzaţie şi susţine că informaţiile clienţilor nu sunt inregistrate, vândute şi nici folosite pentru a identifica indivizi. Aplicaţia Bose Connect e în cauză aici şi Bose se apără, pregătind la rândul său un proces.

Spionajul televizoarelor Samsung a lăsat o mare pată pe imaginea companiei, deci Bose are tot interesul să vrea să scape de acuze. Nu cred că mai pot acum totuşi… Mă întreb ce urmează să ne spioneze… cuptorul cu microunde sau poate becurile smart?